Huszti az áruló

Huszti Szabolcs ezer éve lemondta a válogatottságot, és önkéntes vagy éppen önkéntelen száműzetésben tengődött egy zsák lóvéért. Tette és tehette ezt azért, mert gyerekkora óta profi módon sportolt, akkor amikor mi ittunk és csajoztunk, Ő és társai a hidegben rúgták a bőrt, konditerembe jártak, és elviselték, ha éppen üvöltött velük az edző. A Ferencvárosból nőtte ki magát, még akkor is, ha majd olyan magas, mint Messi. Huszti Szabi tehát ezer meg egy éve külföldön játszott, majd a mai napon a mindig jólfésült Kovács Zolival pózolva hivatalossá vált, hogy az újpesti sportigazgató leigazolta Szabolcsot a Vidihez. Áruló vagy egyszerűen sportoló?

hsz

Most megint ki lehet ventilálni a sok elfojtott feszkót, lehet szidni izomból Huszti Szabolcsot. Pénzéhesezni stb… Mert ott focizott, ahol megfizették, oda igazolt, ahol pénzt adtak érte. Micsoda egy mocskos disznó az ilyen!!

Most aztán teli gázzal lehet pocskondiázni, főleg, mert volt olyan korrekt és egyenes, és megköszönte a Ferencváros fiziósának, hogy segített neki a rehabilitációban… Micsoda szemétség, hogy még meg is köszöni! Annak ellenére, hogy ezzel azt kockáztatja, hogy a Vidi ultrák nekimennek.

csm_2283-Hustzi_ba0a60b191

Clubhűséget követelve meg olyan emberek, akik Gerát leöregezik, ha éppen úgy tartja kedvük. Nevetséges nem? Elvárjuk, hogy egy játékos fittyet hányva a fizetés mértékére ott játsszon, ahol a közeg elvárja. De melyik szurkoló dolgozik valahol negyed fizetésért, csak mert ott foglalkoztatták először? Mert ott lett valaki munkásból munkavezető?

Tudjátok mit gondolok? Törekedni kell a tradíciókra, így ha lehet, tegyen meg a Club mindent, hogy a saját nevelésű játékosai ott játszanak. Ha ez nem sikerült, akkor olyan játékosok legyenek a keretben, akik mindent megtesznek nap mint nap. Nem a pofájuk járjon a Fradizmusról, amiről papolnak takony hülye gyerekek az U csapatból kikandikálva, majd a pályán meg fabatkát sem érnek! Az csak duma! Az nem hűség!

Huszti Szabi igen is korrekt volt, és elmondta 10-en X éve, hogy szakmaiatlansága miatt egyik szövetségi kapitány hívására sem jön. Ehhez tartotta is magát következetesen. Ez nem egyenesség? Ez nem gerinc? A hazáért? A nemzetért? Igen, azt mondta, méltatlan a hazánkhoz az, ahogy ott felkészítik a sportolókat, ezért a válogatottság jól hangzó zászlaja alá nem bújik be, így nem csapva be sokunkat, hogy húú, minden rendben van.

Ma pedig a Videoton játékosa lett. Két lehetőség van, vagy kiderül, vagy sem. Hívtuk, de Ő nemet mondott a hívásunknak, vagy nem hívtuk, mert a csapatnak jelenleg nem a 34 éves Huszti Szabolcsra van szüksége. Lehet, csak 2-3-4 hónap múlva lesz acélos, annyi ideje most nincs a Fradinak.

Tehát nem tudjuk. De mindenkit óva intenék attól, hogy magából kivetkőzve magyar honfitársunkat pocskondiázza. Mert ha így tesz, akkor tessék összeszedni, saját maga mit tett a nemzetünk hírnevének öregbítéseként. És ha ezzel végzett, és talált is valamit, akkor rájön, az elért eredmény mennyi munkát, időt és fáradtságot emésztett fel, amit igen csak rosszul esne, ha idegen tömegek nyáltól fröcsögve ócsárolva semmisnek tekintenék

Huszti az áruló” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Kezdeném azzal, hogy Dzsudzsákot sem ítéltem el, amikor elment Dagesztánba. Elvégre az ötös lottónak megfelelő éves pénzt kapott. Az vesse rá az első követ, aki hátat fordított volna Nyírlúgos után egy ilyen ajánlatnak. Pénz beszél, ugyebár.
    Huszti detto: kitalálta hogy profi módon kezeli az életét, és ehhez hű is maradt.
    Teljesen más kérdés, hogy ez a szemlélet megöli a futballt, elanyagiasítja azt, ami régen a csórók sportja volt. Ez már inkább generációs kérdés: megszületett a modern futball, abban a dolgok Huszti koordináta-rendszerében játszódnak: csak a pénz számít.
    A modern futballban nincsenek árulók, ahogy igazából a kluboknak sincs értelme.
    Egyetlen kérdés maradt: Érdekel ez még téged?

    Kedvelés

    • Szia!
      Úgy gondolom, a változás közel sem ennyire drasztikus, és nem ilyen mértékben borzalmas.
      Szerintem semmivel sem volt jobb, mikor az államhatalom rakosgatta a játékosokat egyikből a másikba. Abban a világban, ahol sehol nem kerestél lényegesen többet, amikor a sport sem jelentett több anyagi megbecsülést mint egy büfében dolgozni, akkor a szakma mellett az érzelem játszott szerepet.
      De nem tudom érteni, hogy akkor, amikor a foci pénz miatti haláláról beszélsz, és teszik ezt divatosan sokan, akkor ezt mire alapozzátok? Hiszen ha a szívére teszi bárki a kezét a lelátón, akkor önmagáról tudja, hogy igen is a fizetés mértéke befolyásolja, hogy hol dolgozol. Ugyan ez van a sportban is. Hál’Istennek megfizetik a sportolókat, és tudják magukat versenyeztetni. Úgy gondolom az, hogy a játékos maga dönt, és uram’bocsá Clubot vált, az teljesen természetes. Az más kérdés, hogy egy-egy nagy játékost én is szívesebben látnék 7-8 évig folyamatosan a csapatban. Ez nem vitás. De attól még a foci, a sport, a fair play, a Club szeretete továbbra is lángol. És igen is, arra kell felkészíteni a mindenkori sportolókat, hogy ezt a lángolást átvegyék akkor, amikor zöld-fehér mezben futnak ki a zöld gyepre!

      Kedvelés

      • Itt akkor nagyon félreérthető lehettem, mert a részemről irónia az, hogy egy játékos pénz utáni “vágyát” negatív tulajdonságnak tekintem. A pénz igen is fontos, ey Club feladata az, hogy a játékosát (munkavállalóját) megtartsa. Ez mindenhol igaz. Az már egy élethelyzet, amikor az ember a pénzt már (még) hátrébb tudja sorolni. Az egy szerencsés helyzet. Lásd Szoboszlai sem pattant ide-oda csak a fizetést nézve, de volt ideje, meg olyan felépített tudása (tehetsége), amivel tud sáfárkodni. Értsd ezalatt azt, hogy továbbra is brutál sokat dolgozni karierje végéig, de nincs totálisan lépéshátrányba, nincs az “élete lehetősége” előtt, mert tudja, még előtte van.

        Kedvelés

Hozzászólás