Bemutatták a nemzetünkhöz hű új Fradi mezt! + Videó!

uj_fradi_mez_2015_01

Bemutatkozik idén az új hazai mezünk. Zöld-fehér csíkos maradt (természetesen), de társul hozzá piros csík is, ami a nemzetünk lobogójára utal. Már évtizedek óta irigykedve néztem, hogy a horvát csapatok címerében, mezén megjelenik a nemzetük jelképei. Gondolhatja bárki, milyen büszke nép, büszkék a sikereikre, büszkék a nemzetükre. A Ferencváros örömünkre szolgálóan végre csatlakozott ehhez. A mez a mellett, hogy a piros-fehér-zöld színt szimbolizálja, 100%-osan újra feldolgozott alapanyagokból (poliészterekből! woow) áll. Ez nagyon jó, modern, az új szellemiséget magán hordozza.

Bemutatkozik a hazai mezünk!

A Nike termékei eddig is totálisan rendben voltak, már évek óta úgy fest nekem, hogy veri az Adidast minőségben és megjelenésben. Ez a mez számunkra 8,5-es pontot kapott a 10-es skálán. Ami kicsit egyenlőre idegen, az a piros pipa, ami talán a diszkrét megjelenésből elvesz. Komoly megjelenést biztosít majd a csapatunknak, amihez majd a játéktéren is fel kell nőni. Fel kell, mert azzal, hogy a Ferencváros vállalja, hogy a magyar foci zászlóshajója lesz, azzal nem kevesebbet tesz, mint példakép kíván lenni. És valljuk be, az eredmények tekintetében van hova fejlődni. Van hova, de ne felejtsük el, hogy 4-5 évvel ezelőtt ilyen álmaink aligha lehettek, hogy a Ferencvárosi Torna Club akár tartósan is versenyre tudjon szállni bármelyik csapattal.

Felemelkedés a legendákhoz!

Felemelkedés az elindult, új mez is jár hozzá, most már “csak” be kell tudni bizonyítani, hogy azok az igaz Fradisták, akik bemutatták a mezt, gondolok itt 1965-ös VVK-győztes Rákosi Gyulára vagy az 1975-ös KEK-döntős csapattag, Ebedli Zoltán mellett Lipcsei Péterre. Jó látni azt, hogy a régmúltunk nagyjai is a jelen életében ilyen fontos szerepet kapnak. Ezen eseményeknek köszönhetően a fiatalok is szembesülhetnek vele, hogy igen, a lelátón a mai napig helyet foglaló Rákosi Gyula Vásár Városok Kupáját nyert! Igen, Európa egyik trónjára ülhetett csapattársaival! Nem kis teljesítmény.

Tudatos Nike

Az új mez nagyon hasonlít arra a gondolatkörre, érzelemvilágra, amit a horvátoknál tapasztaltunk! Fontos a nemzet a csapatokon felül!

Az új mez nagyon hasonlít arra a gondolatkörre, érzelemvilágra, amit a horvátoknál tapasztaltunk! Fontos a nemzet a csapatokon felül!

Minden egyes mez anyaga átlagosan 18 újrafeldolgozott műanyag palackot tartalmaz, ami kb. 3 500 futballpályát borítana be. A múlt tiszteletben tartása mellett fontos, hogy a jövőre is gondoljunk. Ilyen, és ehhez hasonló üzenetekkel lehet a jelent összekapcsolni a jövővel és a múlttal. Így nem egy távoli megsárgult kép a múlt, és bizonytalan távlat a jövő, hanem egy egyenes vonal, ami összeköti a három pontot.

Hogy a mély filozófiába nem beleásva magunkat jegyezzük meg, hogy bár bemutatkozott az új Fradi mez, annak áráról még nincsenek hírek, illetve arról sem, hogy a Diósgyőr ellen bemutatkozik-e a szerelés, és kapható is lesz esetleg a Fradi boltba. Ezt is megtudjuk, ebben biztosak vagyunk.

Addig is Hajrá Fradi! – van mit javítanunk a tegnapot követően!

Hozzászólás