8. távozó: Buzsáky Ákos nem tudott maradandót alkotni a Fradiban

Buzsáky Ákos, 20-szoros válogatott. Igazi profi játékos, aki a sérülésén nem tudott túllépni. A Ferencvárosba már így igazolt, a kérdés  az volt , hogy sikerül-e rendbe tenni a térdét. Az eredmény sajnos lehangoló: 4 mérkőzés és semmi. Ez is még 2013-ban Ricardo Moniz idejében történt. Az ide igazolása kapcsán is érezhető volt, hogy bár rutint igazoltunk, elég nagy volt a kockázat. Az akkori orvosi vélemények szerint, bírnia kell a terhelést. Sajnos, ez nem igazolódott be, így nem tudta megmutatni, mire is lehetett volna képes, ha egészséges.

A Ferencváros stratégiai igazolásai

Itt még mindenki optimista volt!

Itt még mindenki optimista volt!

Jól körvonalazódott, hogy ez a stratégia része. Buzsáky Ákos volt az első, aki sokszoros válogatottként igazolt a Ferencvárosba. Őt követte Gera Zoltán, Hajnal Tamás, most a nyáron pedig Leandrot. Mind olyan játékosok, akik sokat tettek eddig a magyar labdarúgásért a saját szintjükön. Válogatottak, akiket külföldön is megbecsülnek. Buzsáky Ákos is az FC Porto játékosa volt, amikor Mourinho vezette alakulat nemzetközi kupát nyert. Nagyon közel volt ahhoz, hogy Európa szerte elismert játékos váljon belőle. Sérülései ellenére az angol bajnokságban is kifejezetten jól szerepelt.

Mentalitása példaértékű

Ahogy a Ferencvárosba jött, nyilatkozatából kitűnt, hogy nem levezetni tervezett nálunk. Végül 2013-09-13 – 2015-06-30 között mindösszesen 4 mérkőzésen lépett pályára. Moniz még csak-csak szerepeltette éles mérkőzésen is, de ezt követően makacs sérülései miatt nem kerülhetett még a cserepadra sem. Thomas Doll érkezését követően már nem találkozhattunk a nevével.

Befért volna

Ha egészséges, akkor a Gera-Hajnal középső duóval bomba erősek lehettek volna. Ákos védekezni és támadni is nagyszerűen tud, ami hiányzott a Ferencvárosból. Rövid zöld-fehér történet az övé.

Sok sikert kívánunk Neki a BLASZ IV-hez, ha a hírek igazak.

8. távozó: Buzsáky Ákos nem tudott maradandót alkotni a Fradiban” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. Visszajelzés: Több mint egy csapatra való játékos távozik a Fradiból | Zöld Lelátó

  2. Visszajelzés: Így teljesített Hajnal Tamás a Ferencvárosban! | Zöld Lelátó

Hozzászólás