Így teljesített Hajnal Tamás a Ferencvárosban!

Hajnal Tamás visszatért a gyökerekhez

Hajnal Tamás visszatért a gyökerekhez, és Gerzsonhoz a középpályára

2014/15-ös szezon nehezen kezdődött. A játék akadozott, a csapat körül nem a legjobb volt a hangulat. Inkább azt lehet mondani, hogy az előző évek szokásos hangulatkeltés folyt. Jenner, Leonardo, Moniz, Dialo, mind-mind üzengettek szurkolóknak, vezetőknek.

Thomas Doll ezekkel soha nem foglalkozott, nem lehetett megállítani a céltudatos munkába. A német edzőnk építkezni kezdett, méghozzá alulról, azaz hátulról. 2014/15-ös szezon elejére már jó lábakon állt a védelmünk. Stabilak voltunk, de veszélytelenek előre. Ebbe a miliőbe érkezett a télen az akkor még 33 éves Hajnal Tamás egyenesen a német expresszel.

Poszt: irányító középpályás

Életkor: 34 év

Hajnallal még a Gera is más!

Aláírta második Fradi szerződését

Aláírta második Fradi szerződését

Hiába érkezett fél tucat középpályás, Gera Zoli sem volt olyan állapotban, hogy a hátán vigye a csapatot. Nem volt játszótársa a középpályán. Már ekkor éreztük a lelátón (Zöld Lelátón), hogy a támadójátékunk a középpályával elbukik. Erőtlen, ötlettelen, lyukas.

Érkezett a nyáron Lamah, akiről már olvashattátok az elemzést. A fél szezon úgy telt el, hogy a játékunk nem volt kerek. Alakult a csapat, egyre jobban tudtunk építkezni, de a középpályán a lendület, az ötletes játék, Gerzson párja nem nagyon akart előbújni a fényre. 5. helyen dekkoltunk, amikor először csak suttogóba, majd hivatalosan is megtudtuk, Hajnal Tamás hazaigazol, méghozzá a Ferencvárost választotta. Ekkor még nem tudhattuk, újabb Buzsáky Ákossal leszünk gazdagabbak, vagy tényleg erősítést jelent.

Profi karrier – Fraditól – Fradiig

Két mérkőzésen szerepelt a Fradiban Vácba igazolása előtt

Két mérkőzésen szerepelt a Fradiban Vácba igazolása előtt

Hajnal ízig-vérig profi, majd 59-szeres válogatott, és igazi játékmester. Gyors, nagyon jól lát a pályán, és kifogástalan rúgótechnikája van. Papíron rá volt szükségünk, ez nem vitás.

Dortmund mezben a Juventus ellen

Dortmund mezben a Juventus ellen

1996/97-es szezonban két mérkőzéssel a háta mögött távozott Vác FC érintésével a Schalke 04-hez. 6 évet töltött itt, ahol gyakorlatilag felépítették a hiányos tudását, és 180 fokos fordulatot vett a játékhoz való viszonya.

Hajnal Tamás a FC Kaiserslautern

Hajnal Tamás a FC Kaiserslautern mezében

2 év belga kitérőt követően jó pár német csapatban játszott. Egy mindenhol igaz volt rá: a tudása legjavát adta, és sehol nem okozott csalódást. Amit tudott, azt becsülettel le is adta a pályán. Nem volt olyan csapat, ahol ne kedveltél volna. FC Kaiserslautern, Karlsruher FC, BVB Dortmund, VfB Stuttgart, FC Ingolstadt után végül hazaigazolt.

Stuttgart mezben is igazi karmester volt!

Stuttgart mezben is igazi karmester volt!

Németországban 190 bajnoki mérkőzésen 25 gólt szerzett. Ez annak függvényében nagy teljesítmény, hogy kifejezetten jó csapatokban szerepelhetett.

Kalrsruher mezben futott fel a karrierje

Karlsruher FC mezben futott fel a karrierje

Hiányoztak a válogatott játékosok

Azért is vezettük be hosszan azt a helyzetet, amibe érkezett Hajnal Tamás, mert csak ebben az összefüggésben lehet vizsgálni a teljesítményét. A Ferencvárosi TC 12 éve nem látott sikereket ért el a Gera Zoltán – Hajnal Tamás magyar válogatott kettőssel. A magamféle Fradisták ahhoz szoktunk, hogy több játékost ad a csapatunk a nemzeti 11-nek. Ettől 5-6 évig tartó böjt miatt a fiatalok már bőven elszokhattak. A Fradi az elmúlt években nem volt érdekelt a válogatott küzdelmek terén. Legyünk őszinték, Lipcseiék generációjával kikopott a meghatározó magyar játékosok sora. Ez és a mutatott játék változott meg az elmúlt 2-3 évben, de legfőképpen az elmúlt két évben.

hajnal_tamas_igazolas_2015_03

Visszatérés a “szülő csapathoz”

Jött, látott, irányított

Hamar kialakult összhang játékosokkal

Hamar kialakult összhang játékosokkal

Hajnalról lehetett hallani, hogy az Ingolstadt csapatával egy hosszútávú szerződése van, ami főleg a civil életére koncentrál. Még talán egy évet pedzegettek, hogy szerepelni fog, majd ezt követően menedzseri szinten vesz majd részt a csapat, és a helyi autógyár életében. Láttunk már hasonlót Szabics Imre esetében. Ő volt az, aki egyik pillanatról a másikra cserélte le az aktív mezeit (klubcsapat és válogatott) a civil ruhájára. Tamás esetében is erről lehetett hallani, majd jött a Pálfordulás, és szerződést bontott a csapatával, mondván a tervek nem egyeztek.

Védekezésben és támadásban is nagy segítsége volt a csapatnak

Védekezésben és támadásban is nagy segítsége volt a csapatnak

Profit! Igazi nyereség volt ez nekünk! Nem volt kérdés, hozzánk igazol a rutinos középpályás. Kellett ez nekünk, mint éhezőnek a grillcsirke, vagy mint görögöknek az IMF hitel. Nem volt itt népszavazás, csak villant a Pali fogsor!

Repült az Orosz Pali mosoly!

Repült az Orosz Pali mosoly!

A középpálya közepe Tamás érkezésével átalakult. Gera mellé érkezett irányító pozícióba, így a két “öreg” (Gera 36, Hajnal 34) mögé Somalia került szűrő középpályásnak. Ami jól látszott már a felkészülés során, hogy mind Gera, mind Hajnal nagyszerűen lát a pályán, és tökéletesen tudják támadásba lendíteni a csapatot. Ritmusváltások, oldal váltások tökéletes egyvelege. Gera Zoli gyorsasága megkopott, ellenben Hajnal Tamás még mindig gyorsnak számít, főleg a magyar mezőnyben. Rúgótechnikájának köszönhetően oda passzol, ahova szeretné. Többet vezeti a labdát mint Zoli. Ahogy a válogatottba, úgy a Fradinál is tökéletesen egészítik ki egymást.

Gólok, gólpasszok

Újpest ellen szerezte a második gólját!

Újpest ellen szerezte a második gólját!

Hajnal teljesítményét mutatja, hogy 7 mérkőzésen 2 gólja mellett a Magyar Kupa mérkőzésen gólpasszt is adott. A játékunk nagyon sokat javult a szereplésével. Magyar játékos, akire a fiatalok is felnézhetnek. Pályafutásáról példát vehetnek a magyar srácok. Láthatják, hogy ha csak tengnek-lengnek az edzéseken, akkor vagy oda sem érnek, ahova Hajnal, vagy fel kell fogniuk ésszel, hogy 3-4 év alatt tudják csak bepótolni azt, amit nem végeznek el a fiatalkorukban.

Rúgótechnikája a régi

Rúgótechnikája a régi

Élete első NB1-es gólja a Győri ETO ellen

Második gólja az Újpest ellen!

Erősség: Rutin, rúgótechnika, mentalitás,

Gyengeség: Sérülékenység, gyorsaság

Igazolásmérő: 5

Hajnal Tamás JELENLEGI PIACI ÉRTÉKE:

€ 400 000 AMI 122 000 000 FT (megfelelő ár)

A JÁTÉKOSOK ÁRAI A  HTTP://WWW.TRANSFERMARKT.COM/ OLDALRÓL SZÁRMAZNAK

Így teljesített Hajnal Tamás a Ferencvárosban!” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Visszajelzés: Alibi Bandi és a távozók hada… | Zöld Lelátó

Hozzászólás